Hlavní navigace

Názor k článku Unikly informace k Zenu 3 a Zenu 4. Ryzen 4000 „Vermeer“ může mít IPC vyšší o 15% od Jan Olšan - No já na to na rovinu nemám čas...

  • 29. 8. 2020 18:57

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    No já na to na rovinu nemám čas a jsem proti videúm zaujatej i proto, že dá větší práci se tím protrpět než člověk zjistí, o čem že to vlastně je.

    Na druhou stranu jsem zase viděl, že pořád nebyl schopnej uznat chybu s těma specifikacema Ryzenů 3000, nedávno jsem viděl argumenty jak vlastně byl skoro úplně blízko a když je to +-10%, tak vlastně to znamená, že to nebyl fejk jako vyšitej, akorát to bylo mírně nepřesný (no to fakt ne...). Plus ty výmluvy, že když se netrefí, tak je proto, že chrání zdroje a zrovna tu věc, co byla špatně, schválně změnili.

    Jako už se sledováním tohohle mám skoro deset let zkušenosti a spolu s vzděláním z FHS, které se na práci s informacemi docela hodí, mi až tak nějak intuitivně vychází, že se na to nedá spolehnout (taková kombinace zkušenosti a instinktu no - není zaručený, že vás nezklame, ale v průměru mi to myslím i celkem vychází :).
    Adored/Moore's Law Dead/atd možná někdy mají regulérní zdroje (jako u těch 8+1 čipletů u Epycu, pokud to tedy nebylo z nějakého zapaywallovaného článku na SA). Problém je, že je to jenom někdy a z toho způsobu jejich práce se ani nedá moc dobře odhadnout, kdy je to BS a kdy zrovna nastal ten moment, kdy je třeba je poslouchat.