Hlavní navigace

Názor k článku Unikly informace k Zenu 3 a Zenu 4. Ryzen 4000 „Vermeer“ může mít IPC vyšší o 15% od Radek Holeček - tombomino:Ale o tom to právě je. Microsoft jede...

  • 30. 8. 2020 17:58

    Radek Holeček

    tombomino:
    Ale o tom to právě je. Microsoft jede na prachy, nikoliv na nějakou optimalizaci. Ty vaše příklady, kdy je software optimalizovaný, nejsou z reality. Samozřejmě, že ten software uděláte tak, aby fungoval. Vydat letadýlka, která by nefungovala na žádném hardwaru by bylo zbytečné. Ale optimalizovat je, aby byla třeba o 20 % rychlejší, je neefektivní. Neefektivní pro tvůrce. Zákazník za to zaplatí stejně, ať tu optimalizaci tvůrce udělá nebo neudělá.
    Že byl OS/2 lepší, je jen váš úhel pohledu. Pokud bychom si na počítač instalovali jen a pouze operační systém, tak máte pravdu. OS/2 byl lepší, modernější, uživatelsky přívětivější... Ve skutečnosti je ale operační systém jen prostředí pro programy, které my uživatelé chceme používat. A k čemu nám je OS, kde to, co máme, nefunguje vůbec nebo jen s kompromisy?
    A podobně je to s tou databází. Databáze je sama o sobě naprosto k ničemu. Potřebujete software, který ji využívá. A Microsoft dokázal takový software vytvářet a dokázal motivovat jiné vývojáře, aby takový software pro MS SQL vytvářeli. A mířil úplně do jiného cenového segmentu, než Oracle se svou databází.
    Vy si pořád myslíte, že zákazníci jsou debilové, co si nedokáží vybrat to, co je pro ně nejlepší, a chcete jim říkat, že si vybrali špatně, protože něco bylo lepší, než to, co si vybrali. Ale ve skutečnosti si zákazník vždycky vybere to, co je v daném okamžiku pro něj nejlepší. Jen jeho hlediska mohou být úplně jiná, než ta vaše.