Hlavní navigace

Názor k článku Unikly informace k Zenu 3 a Zenu 4. Ryzen 4000 „Vermeer“ může mít IPC vyšší o 15% od tombomino - @RHnezlobte se, ale to co pisete je hodne...

  • 31. 8. 2020 12:46

    tombomino

    @RH
    nezlobte se, ale to co pisete je hodne jednostrany pohled.
    "Ty vaše příklady, kdy je software optimalizovaný, nejsou z reality. "
    .. Pokud jste nekdy delal s Enteprice systemy je to naprosto bezna relaita, kdy jsou optimaliace zahrnuty uz v navrhu designu a specifikacich. Dodatecne se taky bezne optimalizuje. Co je na tom nerealne opravdu nevim, krome Vaseho pohledu ;)

    "Ale optimalizovat je, aby byla třeba o 20 % rychlejší, je neefektivní. "
    .. to si muzete dovolit treba s necim jako MS flight. Je to velmi specificky SW, neni moc konkurence (pokud vubec) a je pro specifickou skupinu uzivatelu. Takze tady to fanda koupi, at je to zorznene nebo ne. Pokud by tady existovalo nekolik podobnych SW, ktere si konkuruji, situace by byla znacne jina.
    "Že byl OS/2 lepší, je jen váš úhel pohledu."
    .. to neni muj uhel pohledu. To je technicka realita. To ze se komercne prosadil WIn je druha vec. MS mel vzdycky lepsi marketingovo-obchodni tah na branu, nez technickou stranku veci. Pro Vasi informaci..OS2 umel emulovat WIn a to dokonce nekdy tak, ze v nem ty vidle jeli stabilneji nez na normalnim zeleze. Zazil jsem to zprvni ruky, kdy se nam kolega v praci (ktery na OS2 jel) smal, ze nam vidle padaji pravidelne jako svestky. To byla doba Win 3.11 (workgroup) a myslim i Win95 (ale to si nejsem uz jisty)
    "A Microsoft dokázal takový software vytvářet a dokázal motivovat jiné vývojáře, aby takový software pro MS SQL vytvářeli. "
    .. kolik jste toho naporogramoval/navrhl reseni v nejakem rozsahlejsim, treba enteprise systemu? Nezlobte se, ale na mne pusobite dojmem, ze netusite o cem mluvite. Databaze je klicova pro vsechny vetsi systemy. Vykon databze a jeji moznosti urcuje, jestli jste vubec schopny splnit pozadavky dane zakaznikem. Drive prave z duvodu toho, ze MS SQL veci nesplnoval, tak se ani v nekterych systemech nedockal rozsireni a ze strany aplikaci podpory. Je to presne naopak nez pisete.

    "Vy si pořád myslíte, že zákazníci jsou debilové, co si nedokáží vybrat to, co je pro ně nejlepší, a chcete jim říkat, že si vybrali špatně, protože něco bylo lepší, než to, co si vybrali."
    .. ja nic takvoeho netvrdim. Nicmene vy vesele ignorujete vsechny dalsi okolnosti, ktere zakaznika klidne prinuti jit do suboptimalniho reseni a delate z toho, jako ze zakaznik si vybira podle libosti. Neni to pravda. Kazdy vyber je o kompromisech. Kdyz to dost zjednodusim a aplikuji na stav cca pred 8 lety, kdy jsem do toho jeste videl, tak se MS nerozsiril moc dal z jeho Win+Office do enteprise systemu, i kdyz se snazil. Duvod byl jednoduchy, tam se "beta" verze programu neodpousteji tak jednoduse, jako jinde.
    Pro Vasi informaci, ja jsem se zucastni mnoha vyberovych rizeni a psal jsem dokonce i nabidky pro ne. Takze si osobne myslim, ze tady toho vim docela dost, jak tyhle veci funguji :)