Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Procesory, které Intel chystá na rok 2018, jsou stále 14nm, slibuje ale o 15 % lepší výkon. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 2. 2017 20:28

    SpaceExplo

    Ceny jakehokoli produktu je odviji mimo jine i od inflace - takze pokud nejvyssi model v dane rade stoji pri uvedeni to stejne, co nejvyssi model v rade minule, tak se vlastne malinko slevnilo.
    Navic jednotlive rady jsou vzdy o neco (byt malo) vykonejsi, takze stejny vykon je mozne casem dostat za levnejsi investici (at uz snizenim absolutni ceny nebo vlivem inflace).

    Jsem presvecen, ze kdyby Intel chtel mit na trhu 10nm cipy, tak uz je uvedl v minulem roce.

    "... AMD ... , ušetřila ty tuny peněz na postupném vývoji ..." zapominas na trzni (a tedy i financni) pruuuser jmenem "Bulldozer architektura" - stala mraaaakky penez a prodeje mizerne. Dopad na trhy a na Intel uz ani nekomentuju.

    Ano, Intel ma prave takovou "dvojku" - AMD. Pokud se nemylim, tak AMD bylo zalozeno za ucelem vytvoreni "soupere" pro Intel, aby nemel monopol. A do doby Phenomu II se to docela i darilo. A pak prisel Intel s Core architekturou a v AMD zkusili jit uplne jinou cestou (Bulldozer) a jsme tam, kde jsme ted.

    Intel rozdhodne jeste nebude strihat, protoze by AMD nedal vubec zadnou sanci "nezbankrotovat". Takze Intel ted bude jen velmi pozorne sledovat prodeje Zenu a velmi opatrne naslapovat kolem tak, aby AMD nezbankrotovalo a zaroven Intel neztratil moc ze svych zisku. Tedy - rozjede s prodeju Zenu a: kdyz slevni prvni Intel, bude to znamka, ze tady je hranice. Kdyz zlevni prvni AMD, bude to znamka, ze potrebuje vetsi prodeje.