Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Prodáno přes 90 milionů kopií Windows 7. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 3. 2010 11:31

    Tomáš Mariančík (neregistrovaný)

    Nikoliv, nic takového v novince není. U RSS musí odběratel pravidelně sám kontrolovat daný kanál, zdali v něm nejsou novinky, takže by Google musel kanál prohledávat každých pár sekund, aby dosáhl zmíněného indexování během pár sekund. Technologie Googlu používá huby (servery), které v případě vydání novinek, odběratelům samy pošlou okamžitě upozornění, aniž by se odběratel sám "ptal". Provozovatelé webů, kteří chtějí tuto rychlou indexaci vloží do hlavičky webu speciální informaci, která způsobí, že se Google automaticky zaregistruje u jejich hubu, jakmile tuto informaci běžným způsobem najde a v případě publikování nových informací je Google upozorněn daným hubem.

    Tato technologie se ovšem nedá vyvinout přes den, takže před pár lety tu zřejmě být nemohla. Musí se stanovit formát hlavičky pro majitelé webů, implementovat registrování u hubů a samozřejmě příjem novinek a rovněž je nutná ochrana proti spamu a zneužití a řada dalších věcí.