Hlavní navigace

Prodej Windows 3.x končí

5. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když Windows 3.x má svá nejlepší léta dávno za sebou, je stále využíván v některých jednoúčelových zařízeních. Můžeme se tedy s tímto stařečkem setkat v platebních či letištních terminálech, pokladnách a podobných zařízeních. Windows 3.x jsou na dnešní poměry totiž velice nenáročné na hardware a k dobru jim přispívá i podpora starých DOSových programů, které se v některých firmách ještě hojně využívají.

V běžných obchodech Windows 3.x už poměrně dlouho neseženete, zvláště poté co byla uživatelská podpora ukončena roku 2001. Microsoft však nadále tento systém nabízel výrobcům různých jednoúčelových zařízení, a to do 1. listopadu tohoto roku.

Nic netrvá věčně, a tak i prodej Windows 3.x musel jednou skončit. Navíc se dnes jedná už o poměrně archaický systém, s v podstatě nulovým zabezpečením proti vnějším útokům a neexistující podporou nových technologií. Pro moderní jednoúčelová zařízení lze použít například Windows Embedded Standard 2009 s podporou Silverlightu, .NET frameworku a dalších technologií.

Zdroj: BBC News

Autor článku