Hlavní navigace

Prodeje Office 2010 pomalu končí, uveden byl nový dotekový OneNote

22. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Protože na trh vstoupila nová řada kancelářského softwaru, bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme vyřazení stávajících Office 2010 ze služby. Podle všeho se konec blíží rapidním tempem, resp. v některých zemích již nastal. Office 2013 byla uvedena 29. ledna, byť se do Česka a mnoha dalších zemí podívala později. Podle magazínu PCWorld již Microsoft distribuci Office 2010 zarazil. Aktuálně pouze dovoluje prodejcům, aby vyprázdnili skladové zásoby. Jakmile se všech kopií softwaru zbaví, bude takříkajíc po všem.

Tip: Microsoft se umoudřil. Balík Office 2013 je nyní přenositelný

Informace platí přinejmenším pro Spojené státy, kde již někteří prodejci na poptávku po Office 2010 reagovali zvýšením cen. Distribuce byla v zámoří Redmondskými zastavena dokonce již 31. ledna. Podle neoficiálních informací, které se nám podařilo narychlo sehnat, by v České republice měl být kancelářský balík Office 2010 dostupný do konce dubna. Uvidíme, co nám na toto téma poví Microsoft.

 

Pro srovnání, Office 2007 se po uvedení novější řady prodávala po dobu dalších šesti měsíců. Právě do konce dubna ale rovněž platí speciální akce, kdy při zakoupení Office 2010 získáváte nárok na upgrade na Office 365. Obdržíte roční předplatné. Podrobnosti o upgradu hledejte na adrese Office.com/offer.

Softwaru pro každou kancelář se týká i další zpráva. Microsoft uvolnil novou verzi dotekového nástroje na poznámky OneNote. V rámci Office můžete přirozeně používat plnohodnotnou desktopovou verzi programu, avšak majitelé Windows 8/RT mohou sáhnout po aplikaci uzpůsobené dotekovým obrazovkám. Je k dispozici zdarma ve Windows Store a nyní nabízí přizpůsobení pro pero. Přepínat se můžete mezi různými styly, pomůže vám s tím kruhová nabídka.

Pro mnohé jedince bude zásadnější, že aplikace podporuje poznámkové bloky v Office 365. Propojíte ji se svým účtem a pustíte se do úprav. Budete listovat seznamem nejnovějších poznámkových bloků atp.

MMF24

OneNote lépe podporuje pero OneNote lépe podporuje pero | Foto: Microsoft

Zdroj: Neowin | OneNote Blog