Hlavní navigace

Prodeje telefonů Nokia Lumia jsou lepší než se čekalo, překonávají i iPhone

23. 7. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Společnost Nokia před několika dny oznámila výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí letošního roku. Pro investory a akcionáře je to hodně smutné čtení, celkové tržby klesají stejně jako prodeje mobilních telefonů.

V souvislosti s Nokií se ale objevují i podstatně pozitivnější zprávy. Obzvláště jedna z nich je hodně zajímavá. Z analýzy, kterou provedla společnost Strategy Analytics, je totiž patrné, že Nokia dodala na trh za první tři čtvrtletí od začátku prodeje mnohem více telefonů Lumia, než se to kdysi povedlo společnosti Apple u iPhonů a Samsungu u rodiny chytrých telefonů Galaxy.

Podobné srovnání samozřejmě vždy trochu pokulhává, všechny sledované telefony by totiž musely být dostupné na úplně stejných trzích, stejně tak je zvláštní porovnávat prodeje iPhonu, který začínal na přelomu let 2007 a Lumií, které se začaly prodávat o několik let později.

Pokud ale máte rádi čísla a Nokii, mohou vás výsledky alespoň trochu optimisticky naladit. Zatímco Samsung svých telefonů Galaxy za první tři měsíce vyprodukoval jen 1,3 milionů a Apple se s iPhony dostal na 5,4 milionů, Nokia se může chlubit číslem 6,9 milionů.

ICTS24

Co to podle vás znamená? Nadějný začátek pro Nokii a Microsoft nebo analytická firma srovnává nesrovnatelné?

Zdroj: bqr.com