Hlavní navigace

Prodlužte si zkušební dobu Office 2010 až na 180 dní

23. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nabízí možnost prodloužit třicetidenní lhůtu, během níž musí být Office 2010 aktivována. Vychází tak vstříc především firemním zákazníkům, protože právě od této verze je požadováno, aby byla každá instalovaná kopie aktivována samostatně (i v případě hromadného nákupu licencí).

Podobně jako tomu bylo v případě systému Windows 7 můžete této skutečnosti využít i vy a Office 2010 pořádně vyzkoušet.

Otevřete nabídku Start a přejděte na Všechny programy | Příslušenství. Pravým tlačítkem klepněte na Příkazový řádek a z místní nabídky zvolte příkaz Spustit jako správce.

Následně je potřeba spustit nástroje OSPPREARM, který se nachází ve složce:

%Program Files%\Common Files\microsoft shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform (kde %Program Files% označuje složku Program Files nacházející se na systémovém disku)

Pokud tedy máte Windows nainstalovaná na disku C:, zadáte do Příkazového řádku následující příkaz:

"C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform\opprearm.exe"

Umístění se může v některých případech lišit. Pokud například máte nainstalovanou 32bitovovou verzi Office 2010 v 64 bitových Windows, bude se jednat o C:\Program Files (x86).

Pokud vše proběhlo úspěšně, měl by se zobrazit text Microsoft Office rearm successfull. Díky tomuto „triku“ se zkušební lhůta prodlouží o dalších 30 dní. Celkem ho můžete provést pěktrát, což znamená až 150 dní využívání Office 2010 navíc.

Abyste dosáhli všech 180 dnů, je potřeba prodloužení uskutečnit vždy až den před skončením lhůty pro aktivaci. Zbývající dobu zobrazíte tak, že v některé z aplikcí Office otevřete nabídku File a klepnete na položku Help.

MMF24

V případě, že vám nevyhovuje práce v Příkazovém řádku, můžete využít také jednoduchý nástroj Office 2010 Trial Extender, který byl za účelem prodloužení zkušební doby vytvořen. Je aplikovaltelný na 32 i 64 bitovou verzi Offce 2010.