Hlavní navigace

Producenti série o Jamesi Bondovi natočí politické drama o Snowdenovi

15. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Edward Snowden se stal slavným člověkem, když odkryl jednu z nejdůležitějších věcí – sledování celého světa agenturou NSA. A také uprchlíkem. Azyl mu poskytlo Rusko, kde se schovává od doby, co ho americká vláda považuje za zrádce. Na odhalení praktik se z velké části podílel Glenn Greenwald, právník, novinář a autor několika publikací.

Ten o sledování Američanů a občanů dalších zemí sepsal knihu No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U. S. Surveillance State. Mimochodem, ta vyšla teprve před dvěma dny. I díky ní Greenwald získal Pulitzerovu cenu. Proto asi není velkým překvapením, že vznikne filmová adaptace. Točit se bude kolem příběhu Snowdena, z něhož potenciál čiší na sto honů. Na kvalitní drama kolem politiky se vždycky rádi podíváme.

 

Snowdenovo odhalení působí o to mrazivěji, že se nebavíme o fikci – tohle se skutečně stalo. Otázkou ovšem zůstává, jak věrně se bude držet reality nadcházející film. Práva na převedení na filmové plátno koupilo Sony Pictures Entertainment.

MMF24

Pokud nám o adaptaci něco napoví, pak se jedná o jména producentů. Michael G. Wilson a Barbara Broccoli se zapsali do paměti fanoušků Jamese Bonda. Politické drama by podle zpravodaje The Hollywood Reporter mělo být laděné podobně jako jiné filmy založené na skutečných událostí – The Social NetworkKapitán Phillips. Je brzy mluvit o obsazení nebo režisérovi. Doufáme, že se práce ujme někdo schopný.

Zdroj: The Hollywood Reporter