Hlavní navigace

Profi Full HD monitory od HP

6. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kalifornská společnost Hewlett-Packard pravidelně uvádí na trh monitory do profesionální sféry. I dnešní novinka tam míří, otázkou je, nakolik ji uživatelé ocení kvůli jejímu Full HD rozlišení. Specifikacemi však stojí za to, rozhodně zaujmou překvapivě nízkou cenou.

Nové monitory jsou dva, lišící se pouze velikostí panelu jako takového. Model ZR22W bude mít úhlopříčku 21,5", ZR24W již poté standardních 24". Zbývající parametry jsou pro oba sourozence shodné: zmíněné Full HD rozlišení (1920 × 1080 obrazových bodů), 97% pokrytí sRGB barevného gamutu, funkce Pivot a pochopitelně S-IPS matrice (patřící dnes snad k tomu nejlepšímu, co je pro LCD dostupné). Bez zajímavosti není ani napájecí zdroj, slibující 85% účinnost (můžeme se těšit na příjemnou spotřebu?).

Konektorová výbava zamrzí absencí HDMI, k dispozici je tak „pouze“ triáda, čítající analogový D-Sub a tandem digitálních vstupů DVI s DisplayPortem. Co se dostupnosti týče, slibné monitory můžete očekávat v průběhu února/februára za cenu $289 (v hrubém přepočtu přibližně 5300 Kč).

Zdroj: TC Magazine

Autor článku