Hlavní navigace

Názor k článku Program dnešního protestu proti ACTA od anonym - A jakou cenu mají ''demokratické'' volby, když je...

  • 3. 2. 2012 16:17

    anonymní

    A jakou cenu mají ''demokratické'' volby, když je už dopředu jasný, že v dalších prezidentských volbách vyhraje Obama? Jak se to liší od lišáka Putina? Nebo třeba Van Rompuye prezidenta nejdemokratičtějšího celku na naší planetě (EU)?

    Nejlépe je to vidět na volbě republikánského kandidáta. Ron Paul může dělat co chce a stejně si ho většina tv a zpravodajských kanálů nevšímá ba přímo naopak viz třeba ten rozhovor na cnn kdy reportérka vedla rozhovor s jedním vojínem z Iráku, tak aby se vyjádřil o Paulovi negativně. Jenže co nečekala, že ten vojín přímo právě naprosto nečekaně začne kritizovat stávájící vládu a zastávat Paula, takže po chvilce se spojení ''přeruší z technických důvodů''.
    Nebo nevím jestli jste sledoval různé diskuze mezi kandidáty, tak tam Paul taky dostával nejmíň místa ze všech. Kdežto parodie na kandidáta bez nějaké větší šance jako třeba Santorum, tak tomu lezli moderátoři až do zadku. Stejně tak to divadýlko souboje mezi Romneym a Gingrichem. Je jasný, že nominaci dostane Romneym a Gingrich tam je jen o od toho aby sbíral hlasy, které by mohl dostat Paul... Jediní dva kandidáti na republikánské straně jsou totiž právě jen Romney a Paul, ti ostatní tam byli/jsou od jen do počtu, aby brali hlasy, které by mohl získat Paul.

    Tj. situace ne nepodobná té jakou jsme měli u nás se Zemanovci. Nikdo nepočítal s tím, že překoná 5%. Do voleb, ale šli s tím, že oslabí o několik procent ČSSD. Takže mise splněna a vše v demokratických pravidlech, které se moci peněz jen nesklonily jen mírně přiohnuly.