Hlavní navigace

ProgSense: aktualizace softwaru s nádechem sociální sítě

16. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V minulosti jsme vám už několikrát radili, jak zajistit pravidelnou aktualizaci svých programů a udržet tak počítač v relativním bezpečí i ze strany uživatelských aplikací. Většina představených aplikací typu Secunia PSI nebo UpdateStar pracuje s nekolektivně vytvářenou bází nebo je, podobně jako FileHippo Update Checker, nadstavbou pravidelně aktualizované portálové databáze softwaru.

Loňský nováček ProgSense na to jde jinak – používá online službu FanHow zaplněnou fanoušky objevování stále nových a nových aplikací a zapálených rádců snažících se pomoci s každým myslitelným problémem v oblasti softwaru, na který se zeptáte. ProgSense využívá bohaté zásoby informací z FanHow a svým uživatelům přináší kromě upozorňování na nejnovější verze aplikací výhody ve formě nadstavbových komunitních prvků.

Instalace probíhá jako vždy a ihned po prvním spuštění si ProgSense vytvoří seznam vašeho softwaru a do několika desítek vteřin nahlásí, který je zastaralý. Ovládaní aplikace je triviální – záložka Software jednoduše zobrazuje veškeré nainstalované aplikace. U každé aplikace můžete zobrazit její hodnocení fanoušky FanHow, zeptat se na jakýkoliv zádrhel a poprosit o radu, pokud se při jejím používání zaseknete a pokud rádi hodnotíte, podělit se se světem o recenzi.

Mimo jiné se můžete dopátrat několika zajímavých čísel – například zjistit, kolik uživatelů danou aplikaci kromě vás ještě používá nebo porovnat hodnocení uživateli FanHow s tím svým. Pro komentování a hodnocení se ale budete muset zaregistrovat.

KL24

Záložka Notifications pak zobrazuje seznam aplikací s dostupnou novou verzí. Výhody spojené se sociální dimenzí ProgSense bohužel vyvažuje fakt, že po kliknutí na zastaralý program se dostanete opět na jeho profilovou stránku na FanHow a aktuální instalační soubor si musíte ve vodách internetu dohledat sami. Věříme, že i tak ale přináší ProgSense několik novinek a inovací, které některé z vás dokáží přesvědčit o jeho konkurenčních výhodách.

Byl pro vás článek přínosný?