Hlavní navigace

Prohlížeč Link Bubble pro Android je geniální, přestože toho moc neumí

21. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chris Lacy, tvůrce Action Launcheru pro Android, celý únor sliboval, že vymyslel nějaký revoluční mobilní prohlížeč. Včera jej konečně vydal. Jmenuje se Link Bubble a musíme dát autorovi za pravdu. Podobný browser zde rozhodně chyběl. Není totiž náhradou Chromu, Firefoxu, Opery apod., ale jejich vhodným doplňkem.

Link Bubble slouží k otevírání odkazů v aplikacích. Pokud běžně kliknete na link v e-mailu, na Facebooku, Twitteru či Googlu+, z původního okna úplně vyskočíte a několik sekund přitom sledujete, jak se stránka načítá. Link Bubble ale stránku stahuje na pozadí, takže můžete pokračovat ve čtení, prohlížení fotek či příspěvků na zdi. Stránku zobrazí, až bude kompletně stažená. Tím šetří sekundy, které můžete využít smysluplněji než koukat na bílou stránku, na kterou postupně přibývá obsah.

O průběhu načítání informuje malá bublina ve stylu ikonek Facebook Messengeru. Trochu překrývá původní aplikaci, ale nepřekáží ve čtení. Jakmile se odkazovaná stránka otevře, táhnutím bubliny dolů stránku zavřete, táhnutím doleva/doprava ji budete sdílet do Pocketu nebo jiných vámi vybraných aplikací. U otevřené stránky nechybí ani tlačítko, které vás přesune do hlavního prohlížeče. Link Bubble tímto způsobem neotevře jen stránky, ale také fotky z Instagramu, videa z YouTubu apod. Nepřesune vás hned do cizí aplikace, ale pouze překryje stávající okno, ke kterému se pak můžete rychle vrátit.

 

V nastavení si můžete zkontrolovat, kolik vám prohlížeč ušetřil času. Dále si můžete zvolit velikost písma, povolit anonymní surfování nebo otevřít historii prohlížení. Funkcí není moc, opravdu to není univerzální prohlížeč pro všechno, ale specializuje se na otevírání odkazů v aplikacích. To mu jde výborně.

MMF24

Abyste si Link Bubble plnohodnotně užili, musíte si koupit placenou verzi za 100 Kč. Ta bezplatná umí na pozadí otevírat jen jeden odkaz a funguje jen v jedné aplikaci (kterou si zpětně můžete změnit). Prohlížeč tak můžete používat na Twitteru, ale už nebude fungovat na Facebooku. S placenou verzí obě hlavní omezení padnou. Je to však tak odlišný zážitek ze surfování, že byste si měli nejdříve vyzkoušet tu bezplatnou.