Hlavní navigace

Projekt Chrome Frame skončí. Uživatelé prý již surfují dostatečně moderně

14. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Snad si vzpomenete na doplněk, který do Internet Exploreru přinesl nejmodernějších technologie a výkon Chromu. Google jej vydal jako ukázku v roce 2009 a nyní, o tři roky později, oznámil, že projekt skončí. Důvod k nepokračování vývoje doplňku je prostý, prý ho již nepotřebujeme. Surfaři po celém světě používají moderní prohlížeče, případně se aspoň od starých prohlížečů odvrací.

Tip: Nejzvláštnější studie na světě tvrdí, že Internet Explorer je nejekologičtější

To je trochu odvážné tvrzení, neboť celosvětově nejpoužívanějším prohlížečem je stále Internet Explorer 8, jehož podíl se snad výrazně ztenčí po odchodu Windows XP do důchodu. Situace na dalších příčkách nicméně podle aktuální statistiky od Net Applications.com vyhlíží lépe:

  1. Internet Explorer 8 – 22,99 %
  2. Internet Explorer 9 – 15,39 %
  3. Firefox 20 – 10,38 %
  4. Chrome 26 – 9,85 %
  5. Internet Explorer 10 – 9,26 %
  6. Internet Explorer 6 – 6,03 %

 

Ačkoli uživatelé z výhod těžili, weboví vývojáři si stejně nemohli dovolit přestat podporovat starší prohlížeče, které stále oslavují nezanedbatelné procento lidí. Kdo věděl, že by si mohl polepšit, stejně utekl jinam. Zbytek lidé neměl o Chrome Frame ani ponětí. Podle mého názoru byla proto jeho existence přinejlepším diskutabilní. Konec nenastane okamžitě, ale až v lednu 2014. Bude se vám po Framu stýskat?

Zdroj: Chromium Blog