Hlavní navigace

Projekt Milkyway: nová verze Windows pro mobily bude dostupná do šesti týdnů

19. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft nám nepřímo prozradil, jak bude možné upgradovat na Windows 10 ze starších řad systému. Oprávněně se můžete ptát, co bude potom. Co se stane, až Microsoft dokončí Desítky? Již dříve firma řekla, že bude systém vylepšovat průběžně, na žádná Windows 11 tedy čekat nemusíme. Pokud někdy dorazí, tak až za velmi dlouhou dobu.

 

Ve stejné prezentaci, kde firma odhalila možnosti upgradu, se poprvé vynořila na povrch zmínka o projektu Milkyway. Redmondští plánují něco velmi příjemného a na poměry odvětví odvážného. Mobilní zařízení aktuální systém dopravit uživatelům nejpozději během 4–6 týdnů od vydání. U smartphonů aktualizacím běžně brání operátoři, takže je otázka, jak se s nimi vyrovnají.

Plán realizace počítá s tím, že novinky před širokou veřejností nejdříve vyzkouší členové programu Windows Insider, o němž už nějakou dobu víme, že bude pokračovat. Testování se nevyhne ani partnerům. Budou ochotní věnovat čas, aby svá zařízení pravidelně aktualizovali? Nebo nebudou muset?

Pro uživatele by to bylo plus, protože v současnosti platí, že od dokončení a reálné dostupnosti novinek někdy uplynou měsíce. Stále netušíme, jakým způsobem se Microsoft popasuje s operátory, v jejichž zájmu pravidelné a brzké doručování systémových aktualizací bohužel není.

Zdroj: Channel 9 via Windows Central