Hlavní navigace

Slováci chtějí mít vlastní GTA. Na crowdfundingové kampani Vivat Slovakia vybrali autoři už přes 37 tisíc euro

Sdílet

Zdroj: Vivat Slovakia
Českým a slovenským internetem v poslední době hýbe nová crowdfundingová kampaň nesoucí název Vivat Slovakia. Jedná se o nově vznikající hru s otevřeným světem a příběhem zasazeným do devadesátých let minulého století odehrávající se na území Bratislavy. A jak se zdá, o hru je extrémní zájem.

I přestože do skončení kampaně na portále startlab.sk stále zbývá 16 dnů, teamu Vivat se podařilo vybrat přes 37 tisíc euro, což je aktuálně asi 370 % původní požadované částky potřebné pro vznik hry samotné. Autoři se proto rozhodli přidat další odměny za dosažené milníky – nové rádiové stanice a funkční bratislavské MHD. Posledním milníkem, kterého se zatím nepodařilo dosáhnout, je vlastní psí společník, který vás bude doprovázet po dobu hraní.

Co je Vivat Slovakia

Vivat Slovakia je podle slov autorů 3D videohra s otevřeným světem odehrávající se ve zmenšené podobě Bratislavy v období divokých 90. let minulého století. Hlavní postava dabovaná Mariánem Labudou mladším pracuje pro tajnou policii a jako krytí používá profesi taxikáře. Vaším úkolem bude odhalovat zločiny, zbavovat se zločineckých skupin a postupně procházet příběhem odehrávajícím se v temném zkorumpovaném podsvětí.

Všechny postavy ve videohře mají dle slov autorů charakterizovat reálné osoby, které v bratislavské minulosti tahaly za nitky a ovládaly temné podsvětí. Po vzoru Mafie bude dostanete každý den jeden úkol, který musíte splnit. Jeden den vás čeká úkol pro vládní špičku tehdejší doby, další den musíte zahladit stopy po mafiánské vraždě a podobně. Po úspěšném splnění mise vás hra díky otevřenému světu nechá prozkoumávat krásy tehdejší Bratislavy a nabídne vám i pár zajímavých situací a překvapení.

KL24

Jak podpořit projekt Vivat Slovakia

Pokud vás projekt Vivat Slovakia zaujal, můžete stále hru podpořit na portále startlab.sk, kde probíhá crowdfundingová kampaň. Do skončení kampaně zbývá 16 dnů a aktuálně se teamu Vivat podařilo vybrat více než 37 000 euro.

Podpora projektu Vivat Slovakia Podpora projektu Vivat Slovakia (zdroj: startlab.sk)

Autoři přislíbili i vlastního psího společníka, pokud se do konce kampaně stihne vybrat 50 000 euro. Za podpoření projektu si můžete vybrat některou z dostupných odměn a mít tak své jméno na zvonku nebo náhrobku, možnost umístit vlastní grafiku ve hře a spoustu dalších odměn. Ty však rychle mizí a pokud to s podporou Vivat Slovakia myslíte vážně, neměli byste otálet.

Byl pro vás článek přínosný?