Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Slováci chtějí mít vlastní GTA. Na crowdfundingové kampani Vivat Slovakia vybrali autoři už přes 37 tisíc euro. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 2. 2022 17:22

    Gildor

    Zajímalo by mě, jestli jako mnozí jiní chtějí ten crowdfunding použít primárně pro následné hledání investora nebo to opravdu plánují celé udělat v takto naprosto indie režimu.

    Protože, řekněme si to na rovinu, i těch 50k euro je roční plat jednoho kvalitního vývojáře a v praxi to spíš padne na ten dabing, licence a další externí náklady a ten 9člený tým to bude dělat "zadarmo" s nadějí na slušné prodeje v ČR/SK, pokud to získá nějakou publicitu.

    Na druhou stranu s takovou "GTA3" grafikou a celkově (zdá se) pojetím, spolehajícím spíše na humor a dialogy než na nějaký špičkový gameplay, tak bych řekl, že to může mít naději i ve finančně minimalistické koncepci.

    Akorát teda u jakéhokoli open-worldu bývají zvykem velké průtahy kvůli tomu, že mají autoři příliš velké oči ohledně toho, co v tom světě všechno chtějí mít.
    Lineární indie hry mají větší úspěšnost, co se vydání v termínu a splnění slibů o obsahu týče.