Hlavní navigace

Prolimatech Genesis: další pecka v oblasti chlazení CPU

16. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Výrobce Prolimatech asi netřeba představovat. Během své relativně krátké historie uvedl řadu výborných chladičů. Modely Prolimatech Armageddon a Megahalems drtí své konkurenty výkonem, kvalitou zpracování a překvapivě i rozumnou cenou.

Nejnovějším počinem je chladič Prolimatech Genesis. Na první pohled je jiný než většina konkurence. Princip je snadný, stačilo vzít obyčejný chladič složený ze dvou samostatných věží a jednu věž šikovně ohnout o devadesát stupňů. Šestice teplovodivých trubiček je zohýbána tak, že při pohledu z boku připomíná chladič hada připraveného k výpadu. Trochu se bojím, jak daleko bude chladič zasahovat do paměťových slotů.

Jak je u výrobce zvykem, ventilátory nejsou součástí balení, výběr až tří 120, či 140mm kusů je na vás. Asi je na každém, jak se k tomu staví, dalo by se ale říct, že než platit peníze na mnohdy nepovedené ventilátory, tak si radši vyberu sám. Chladič je kompatibilní s paticemi AMD AM2, AM2+, AM3 a Intel 775, 1155, 1156, 1366. Součástí balení je teplovodivá pasta Prolimatech PK-1 a kvalitní montážní příslušenství. Přibaleny jsou i speciální šrouby, díky kterým dosáhnete vyššího přítlaku na CPU, ovšem použití je na vlastní nebezpečí, neboť se dostanete za limity specifikací Intelu.

Výrobek bude dostupný od 4. března za cenu 59,90 Euro (1500 Kč).

CS24

Zdroj: TechPowerUP!