Hlavní navigace

Proměňte svůj Windows Phone v ovladač presentací pro Microsoft Office 2013

19. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aby bylo jasno, Microsoft má pořád tendenci vlastní mobilní platformu ignorovat. V říjnu vydal aplikaci na vzdálené ovládání Windows. Ovšem jen pro iOS a Android. Tentokrát přišla řada na Windows Phone 8. Nový nástroj vám pomůže s ovládáním presentace. Promění se v malý panel, kde se můžete posouvat mezi stránkami nebo si číst poznámky pro prezentujícího člověka. Opravdu šikovný pomocník vyžaduje zmíněné mobilní Osmičky.

Kompatibilní je s libovolnou edicí Office 2013, nikoli však s variantou RT, určenou pro procesy ARM. (Pokud máte doma Surface RT či jiný podobný tablet, máte smůlu.) Kromě toho musí být počítač vybaven modulem Bluetooth a kancelářský software obohacen doplňkem Office Remote. Odkaz ke stažení si můžete, mimochodem, nechat poslat na e‑mail. Dovolí vám to aplikace pro mobil. Pomocí doplňku spárujete telefon se zdrojovým zařízením.

 

Office Remote, jakožto aplikaci pro Windows Phone, naleznete ve Windows Phone Store. K dispozici je pouze v angličtině. Není bezpodmínečně nutné, abyste měli po ruce presentaci. Dálkové ovládání funguje také s Wordem či Excelem. Snadno si ale domyslíte, na jakou činnost se hodí nejlépe. Jedním z prvních kroků je trochu otravné párování počítače a telefonu. V obou přístrojích ale zapnete Bluetooth a vše dobře dopadne.

Za další musíte spustit aplikaci ze sady Office a na kartě Office Remote povolit doplněk. Jinak hrozí, že vám telefon bude neustále sdělovat, že se k počítači nedokáže připojit. Co dodat závěrem? Řešení funguje. Telefon dokonce při posouvání mezi snímky vibruje. To ale lze vypnout.

CS24

 

Zdroj: Windows Phone Blog