Hlavní navigace

Proměňte Windows 7 ve Wi-Fi hotspot zdarma s Connectify

28. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zhruba před rokem jsme informovali o jedné z mnoha nových funkcí a vlastností systému Windows 7: virtuálních Wi-Fi adaptérech, které mohou vytvořit další bezdrátovou síť, aniž byste se odpojily od současné.

To vám kupříkladu umožní z počítače vytvořit přístupový bod (nebo opakovač rozšiřující dosah sítě) pro připojení k internetu pro ostatní počítače nebo různá mobilní zařízení, zatímco jste vy sami připojeni k některé Wi-Fi síti s přístupem na internet. Díky této funkci můžete také použít virtuální síť jen k přenosu souborů mezi dvěma zařízeními, aniž byste se museli odpojovat od Wi-Fi přístupového bodu. Zařízení připojená skrze Connectify se navíc stanou nezávislá na tom kde se zrovna nacházíte: ať bude váš notebook připojen k jakékoli síti, ostatní zařízení budou vždy připojena skrze něj.

Pro vytvoření takové sítě jste však dříve museli sáhnout po příkazové řádce a aplikaci netsh. Nyní už je vše jednodušší - můžete si stáhnout bezplatný nástroj Connectify, který vám umožní změnit stroj s Windows 7 na Wi-Fi hotspot pohodlně z grafického rozhraní, ve kterém navíc můžete i připojená zařízení a počítače sledovat.

Zdroj: Connectify