Hlavní navigace

Prominenti Nexus mají tlumící pěnu i větráky už z výroby

24. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nizozemský Nexus Technology oznámil uvedení hned dvou černých krasavců pro vaše komponenty, skříní Prominent 5 a Prominent 9. Jsou to bedny se shodnými rozměry (508 × 207 × 479 mm), ale rozdílným uspořádáním interiéru.

Skříň Nexus Prominent 9

První model pojme pět 5,25" zařízení (jedna pozice je využitelná 3,5" zařízeními) a pět interních 3,5" komponent. Prominent 9 má fyzicky pouze devět 5,25" pozic, z toho jich ale šest zabírají odnímatelné koše s gumovým odhlučněním, každý koš pak pojme čtyři 3,5" zařízení.

Obě skříně vypadají dle fotografií poměrně kvalitně provedené, Nexus však neuvádí tloušťku plechů ani hmotnost obou skříní. Pro odhlučnění nicméně bedny mají kromě své hmotnosti řadu gumových prvků, např. podložky mezi zdrojem (umístěným dole) a plechy skříní, uchycení ventilátorů apod. Zmínit můžeme i bezšroubové uchycení mechanik a rozšiřujících karet či průchodku pro hadice vodního chlazení. Zajímavostí pak je tlumící pěna nalepená na bočnicích již z výroby.

Skříň Nexus Prominent 5Skříň Nexus Prominent 5

Osazeny také jsou dva ventilátory, 12cm neznámo kde a 14cm nahoře. Specifikace výrobce jsou bohužel poměrně vágní, zbytečně si tak ubližuje, můžeme totiž pouze odhadovat jak to s tím chlazení vlastně je. Dle fotografií by se nahoru mohly vejít hned dva 14cm větráky, dozadu a dolů po jednom 12cm, dopředu pak jeden (Prominent 5) či dva (Prominent 9) 9cm, nicméně od oka je tam místa dost, možná i na větší (12cm) ventilátory.

Skříň Nexus Prominent 9

Základní výbavou je již několik let panel s přídavnými výstupy, u těchto beden zastoupen čtyřmi USB 2.0, jedním FireWire, eSATA, zvukovým vstupem a zvukovým výstupem.

CS24

Skříň Nexus Prominent 5

Zdroj: TZ Nexus