Hlavní navigace

Prototyp podprsenky odhalí náladu ženy a pomůže jí s přejídáním

4. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V současnosti používáme chytré telefony, ale pomalu se objevují jiné typy nositelných technologií. Inteligentní přístroje děláme z hodinek nebo brýlí. Ani jedno ještě není zcela připraveno na běžné používání. Zvlášť to platí pro brýle. Chytré oblečení by opět nemělo být překvapením, neboť tímto směrem se vývoj ubírá.

Vývojová skupina v Microsoftu – ve spolupráci s univerzitami v Rochesteru, New Yorku a Southamtonu – má na mušce podprsenku, která zaznamenává náladu ženy. Funkční prototyp se kromě kostry skládá z odnímatelných senzorů pro kontrolu aktivity srdce a kůže, gyroskopu a akcelerometru. Cílem výzkumu bylo odhalit stresovou situaci a zjistit, jestli lze ženám pomoci, aby tyto momenty nevedly k přejídání.

 

Nashromážděná data vyhodnocuje smartphone. Ve správných momentech pak účastnicím výzkumu radil, jak se mají se stresem vypořádat. Podprsenka byla vybrána, protože bylo možné EKG umístit blízko srdce. Proto by se výzkum chytrého prádla pro muže nesetkal s podobně dobrými výsledky. Data byla posbírána, ale co nám prozradila?

87,5 % účastnic potvrdilo, že jsou si nyní lépe vědomy svých citových hnutí. A jak tyto city ovlivňují konzumaci jídla. Podstatně menší procento ale tvrdí, že skutečně změnilo své stravovací návyky. Platí to pro 37,5 % žen.

Chytrá podprsenka

via Neowin