Hlavní navigace

Průlom v NFC placení? Infinix to zvládne přiložením telefonu ze všech směrů

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Technologie 720° SphereTech NFC má za cíl značně zjednodušit placení telefonem pomocí NFC čipu. A pokud je třeba, lze ji i vzdáleně zablokovat, aby nedošlo k jejímu zneužití.

Společnost Infinix je na trhu mobilních smartphonů relativním nováčkem, přesto se od konkurence dokáže odlišit zajímavými nápady a inovacemi. Jedním takovým je i oznámení nové technologie 720° SphereTech Near Field Communication (NFC), která má zajistit bezproblémovou bezkontaktní platbu telefonem nezávisle na přiložení telefonu k platebnímu terminálu.

720° SphereTech NFC

720° SphereTech NFC

Autor: Infinix

Zatímco současná technologie vyžaduje prakticky přesné přiložení části telefonu s NFC čipem ke čtecímu zařízení (platebnímu terminálu), 720° SphereTech NFC je navržena tak, aby tuto potřebu přesného přiložení eliminovala. V praxi by tak nemělo záležet na tom, pod jakým úhlem byste telefon k terminálu přiložili.


720° SphereTech NFC

720° SphereTech NFC

Autor: Infinix
720° SphereTech NFC

720° SphereTech NFC

Autor: Infinix

„Naše odhodlání inovovat a porozumět potřebám uživatelů nás přivedlo k vytvoření řešení, které nejen vylepšuje funkčnost, ale také poskytuje našim uživatelům bezkonkurenční zabezpečení a pohodlí. NFC 720° SphereTech výrazně zlepšuje mobilní zážitek v aplikacích NFC a nabízí bezproblémovou, spolehlivou a bezpečnou interakci z různých úhlů,“ řekl Li Cao, senior manažer oddělení NFC společnosti Infinix.

KL24

Další výhoda této technologie spočívá v možnosti vzdáleně NFC deaktivovat na ztracených nebo odcizených zařízeních. V případě ukradeného smartphonu tak budou moci uživatelé vzdáleně zablokovat platbu skrze NFC, aby případný útočník nemohl skrze telefon nakupovat (za předpokladu, že by obešel všechna ostatní bezpečnostní opatření).

Muskův Starlink už v Česku koupíte levněji. Terminál začala dovážet Alza Přečtěte si také:

Muskův Starlink už v Česku koupíte levněji. Terminál začala dovážet Alza

720° SphereTech NFC má být podle zprávy Infinix nasazena do nadcházejících zařízení Infinix. Do budoucna tedy bude zajímavé sledovat, zdali se tato technologie osvědčí a objeví se případně i v jiných zařízeních, nebo se stane kuriozitou a výsadou pouze modelů spadajících pod Infinix.

Byl pro vás článek přínosný?