Hlavní navigace

Průzkumník přejmenován na File Explorer. Další ze symbolů Windows zmizí

2. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak se zdá, příval překvapení ze strany Microsoftu prozatím neustává. Skoro hotová Windows 8 Preview Release evidentně stále neobsahovala hned několik změn, které se ještě chystají. Kromě vyjmutí Aera Glass si čínský zdroj Win8China v rozpracovaných Osmičkách všiml další novinky. Tentokrát se jedná o formalitu, Průzkumník Windows dostává nové jméno. Stále nevíme, jak to bude s českým ekvivalentem, v angličtině ale dojde ke změně z Windows Explorer na File Explorer. Vzhledem k tomu, že se u nás používá převážně výraz Průzkumník, si možná v Česku tohoto tahu ani pořádně nevšimneme.

 

Leda by se Microsoft názvu aplikace úplně zbavil a představil nám například Prohlížeč souborů. Jak to ale bude s českým překladem, se musíme nechat překvapit. Zatím stále čekáme na nahrazení starších plastických ikonek v systému a Průzkumníku. Obrázky, které máte možnost spatřit ve Windows 8 Preview Release, se k plochému stylu Metra mnohdy příliš nehodí. Předpokládáme, že se firma pokusí nekonzistentnost spravit. Ke změně názvu správce souborů došlo v sestavení řady 843×. Funkcionalita však zůstane docela jistě stejná.

Windows Explorer bude přejmenován na File Explorer

Windows tak přijdou o další ze svých symbolů. Nabídka s tlačítkem Start patří k funkcím představeným před více než patnácti roky, ještě v době, kdy operační systémy z Redmondu započaly svou úspěšnou kariéru. Teď už jenom zbývá odstranit značku Windows...

Přivítejte File Explorer; Zdroj: Win8China

 

Zdroj: Win8China via Neowin