Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly první detaily Zenu 4. Zvětšení L2 cache a TLB, podpora AVX-512, snad i počet ALU. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 8. 2021 7:00

    tynyt

    Jsem zvědavý na ten AVX-512, byl by to docela gól, kdyby to bylo AMD, které by širokou podporou tohoto setu zajistilo jeho akceptaci a využitelnost (za předpokladu, že to nebude taková výkonová a teplotní tragédie jako u Intelu). Zároveň je to zcela protichůdný tah vůčí Alděru - bude to velmi zajímavé sledovat, jak se tahle kauzička bude vyvíjet.

    Integrace flashování BIOSu do CPU je skvělá zpráva pro spoustu homebuilderů, ale myslím že taky pro výrobce desek. Ubude spousta práce a námahy, rovněž by měly skončit reklamace vadně flashnutých desek. Dřív šlo flash čip vytáhnout a naprgat v programátoru když se něco nepovedlo, dnes už je vše napevno v SMT (a často je balíček i zašifrovaný), emergency reflash poskytovaný kódem BIOSu ne vždy funguje a fyzický emergency flasher mají až dražší desky.