Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Unikly první detaily Zenu 4. Zvětšení L2 cache a TLB, podpora AVX-512, snad i počet ALU. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 25. 8. 2021 15:04

    tynyt

    Netvrdím, že to je tak, ale IMHO je nesmysl, aby měl GB (nebo kdokoli jiný z výrobců desek) detailní informace o vnitřní architektuře CPU, které navíc přijdou až za hodně dlouhou dobu. Jednak tyto informace vůbec nepotřebují, a za druhé proč by AMD vypouštěla ty nejkritičtější a nejtajnější informace mimo vlastní firmu? Vždyť znalost takových informací je pro konkurenci skvělá příležitost jak upravit svůj vlastní marketing a dopředu odhadnout konkurenční potenciál budoucích produktů.

    Navíc způsob hackerského leaku... to samo už je hodně přitažené za vlasy. Daleko větší smysl mi dává to záměrné mlžení AMD, které umožní AIB chystat desky, ale neodhalí nic z podstatných vlastností produktu. Navíc tohle už AMD několikrát udělalo, že schválně pustili cíleně nepravdivé informace a čekali, kdo co leakne.