Hlavní navigace

Názor k článku Unikly první detaily Zenu 4. Zvětšení L2 cache a TLB, podpora AVX-512, snad i počet ALU od Smazaný profil - Ano z logiky věci je zbytečné aby měli...

  • 26. 8. 2021 7:41

    Smazaný profil

    Ano z logiky věci je zbytečné aby měli výrobci desek takové informace. Stačí jenom znát prostý interface. O tom jaké informace a komu se dají rozhodují ale kravaťáci a ti si to zase tolik neuvědomují. Oni budují vztahy a v tomto případě jeden dá někomu něco co nepotřebuje. Ten to přijme protože si myslí jak mu to pomohlo a oba dva mají dobrý pocit, že spolu vzájemně spolupracují. Promiňte ale těch pár vět bych rozhodně nenazval "ty nejkritičtější a nejtajnější informace" ale pár slajdů marketingové presentace.

    Jak jsem již psal tohle mi sedí na to sdělení typu "nekupujte Intel protože AMD bude o dost lepší počkejte si". Navíc i tohle může být (jak píšete) záměrné mlžení od AMD. Mohou schválně vypustit informaci s nižším výkonem. Aby uchlácholili konkurenci a výsledek u finální verze může být o hodně vyšší. Samozřejmě jsou to jenom naše spekulace a nemusí mít nikdo z nás pravdu. Tu bychom znali jedině kdybychom pracovali na onom inženýrském vzorku. Finální výrobek se kterým se lidé budou setkávat je řece jenom něco jiného.