Hlavní navigace

První flash disk kompatibilní s Windows 7

2. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

O některých produktech píšeme proto, že jsou inovativní, o jiných protože jsou výkonné, výhodné nebo třeba nabité funkcemi. O nové řadě USB flash disků A-Data budu psát proto, že mě zaujala tisková zpráva a hlavně její nadpis.

A-DATA Unveils WORLD'S FIRST High Performance Flash Drive Compatible with Windows 7

Ač titulek TZ vypadá jako ten největší marketingový (či PR) výbřed, má na něj A-Data zřejmě právo. Tedy pokud byla opravdu první. Na rozdíl od Windows Vista se už nesetkáte jen s logy Capable, Premium, Certified for, ale s Windows 7 se nese i Compatible with.

A právě takové logo Compatible with Windows 7 zřejmě získala nová řada USB flash disků A-Data XPG Xupreme 200X. Radši se ani neptám, jak náročným procesem musela klíčenka pro zisk takového loga projít. Jistě jde o úspěch dosažený léty dřiny a odříkání.

Flashky Xupreme 200X v odolném hliníkovém pouzdře váží údajně jen 15 g a vyrábí se v kapacitách 8, 16, 32 a 64 GB. 200X naznačuje, že půjde o rychlé flash disky, rychlost čtení má dosahovat až 30 MB/s. O rychlosti zápisu bohužel zpráva z Tchaj-wanu označená již datem 3. července nehovoří.

MMF24

Zdroj: TZ A-Data

Autor článku