Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První fotky herní grafické karty Intel Xe HPG. Máme i parametry, výkon RTX 3070 Ti?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 4. 2021 19:12

    Aznohh (neregistrovaný)

    @Radek jde o to, že většina těch algoritmů je nastavená tak, že se průběžně přenastavuje obtížnost těžby podle celkového hash rate, tzn. více coinů se nenatěží. Když se ty miliony gpu co teď těží ETH přerozdělí na jiné altcoiny, které mají oproti ETH celkem směšný celkový hashrate, tak to znamená, že se najednou o zisk z těžby bude dělit třeba 5x tolik minerů, tzn výnosnos na nich poklesne 5x. (těžké odhadovat) Poroste na nich 5x market cap? To si úplně nemyslím, naopak je možné, že velcí exitující ETH mineři začnou prodávat a rychlý pokles ceny ETH inicializuje konec tohoto cyklu. Pro nováčky bude pak následovný bear market opět peklo, kdy altcoiny popadají o 70-90%, ale na BTC jsem zvědav, institucionální investoři by měli mít vliv na stabilizaci jeho ceny a pod 20k by se imho propadnout neměl...