Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První fotky herní grafické karty Intel Xe HPG. Máme i parametry, výkon RTX 3070 Ti?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 4. 2021 20:02

    Radek Holeček

    Pan Jaroslav Crha:
    Podle vaší logiky by se musely zakázat i drahé kovy, protože ty jsou také alternativou k měnám. A přesto je státy většinou nezakazují.
    A stejné je to s kryptoměnou. Dneska, když chcete utratit kryptoměnu (nějak seriózně), tak ji pěkně zdaníte 15 %. A vyhnout se tomu skoro nejde. Pokud máte nějaký nápad jak na to, sem s ním. Já jsem nepřišel na to, jak si za své bitcoiny koupit třeba auto tak, abych se dokázal vyhnout tomu zdanění.
    Že vlády tisknou peníze po miliardách není problém a rozhodně to není problém, který by vedl ty státy ke krachu. Krach nastane, když stát nedokáže splácet své závazky. Dokud má stát závazky ve vlastní měně, kterou může tisknout, tak krachnout prostě nemůže.
    Kecy o tom, že kryptoměny v podstatě nerostou, ale klesají ty běžné měny, si nechte. Od roku 2015, kdy jsem si koupil svůj zlomek bitcoinu, vyrostla jeho cena více než 200x. A netvrďte mi, že koruna za těch 6 let ztratila 99,5 % své hodnoty.