Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První fotky herní grafické karty Intel Xe HPG. Máme i parametry, výkon RTX 3070 Ti?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 4. 2021 20:42

    Jan Olšan

    Rozdíl trošku je.

    Že když například D.R./V.D./atd bude rozkrádat veřejné peníze a uloží si to do zlata, známek, cash nebo do banky, tak se mu to dá zabavit.

    "Výhodou" té slavné neregulovanosti a neovlivnitelnosti kryptoměn je, že když výtečník neprozradí heslo, tak mu to zůstane. Vypadá to, že stát už párkrát krypto z trestné činnosti zabavil, ale dostatečně schopnej zločinec by ho asi dokázal schovat/uchránit. Což se mi teda nelíbí.

    Druhá stránka je, že když vám někdo vycucne z peněženky krypto nebo se spletete při transakci, tak díky "výhodám" kryptoměny se to nedá nijak zvrátit.

    Koncepce a fungování kryptoměn "autisticky" (pardon za to slovo) lpí na různých často i dost pochybených zásadách (inflace je špatná, zásahy špatné, regulace špatná, kontrola, vymahatelnost práva špatná), zatímco funkční platidlo, díky kterému by ekonomika a společnost dobře fungovaly, musí naopak být koncipované pragmaticky.