Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku První fotky herní grafické karty Intel Xe HPG. Máme i parametry, výkon RTX 3070 Ti?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 4. 2021 7:33

    Saman

    No moc bych se netěšil, ochabnutí těžební "horečky" je tak 50:50 , a pokusy z klasických CPU Intelu ukazují že tam je značný potencial, da se předpokládat že GPU od Intelu bude mít i instrukční sady které meli použít u čipu který vyjeli speciálně pro tezbu crypta. Vesměs zachranou že současné situace je trošku se lepšící dostupnost RTX a RX karet ( mám script na několik německých shopu a oproti únoru a březnu je těch karet víc a víc a cena i mírně klesá, hlavně teda u 3070 a všech RX modelu, trošku víc se objevují i 3080 a 3090)
    Důležité bude jak a jestli se letos změní něco v těžbě etherea, které to ovlivňuje asi nejvíce a zpravidla je jeho těžba nejvýdělečnější. Dále pozor, v závěsu je cenově i pronájem výkonu pro rendering, ač ten běžní těžaři nemůžou využít díky omezení většiny těžebních rigu, pro rendering je třeba aby karta jela na 8 linkách, kdy běžné rigy máj karty napojené jen na 1 linku, a da se tedy předpokládat že po úpadku těžby se na trh dostanou karty z těchto jednoúčelových rigu a cena by šla stejně dolů. Otázkou tak bude jestli by takoví těžaři zainvestovala do serverové desky a oteplí výkon na pronájem renderingu, či zda by jen neprepli na těžbu jiné měny než etherea.
    Pokles odměn z těžby je teď cca 10% za měsíc.