Hlavní navigace

První iPhone z roku 2007 bude od června Applem nazýván jako zastaralý

30. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jablečné zařízení dosáhne stáří 5-7 let, je prohlášeno za zastaralé – v originále Obsolete. Tím Apple dává uživatelům najevo, že až na výjimky nebude poskytovat servisní opravy ani náhradní komponenty. V červnu tento status dostane i první telefon od Applu – originální iPhone, který Steve Jobs představil v roce 2007. Stane se tak 11. června a společně s ním budou jako zastaralé vedené i rackové servery Xserve z roku 2006 a iMacy verze mid-2007.

Výjimky budou tvořit přístroje zakoupené v Apple Storech V Kalifornii. Tam platí rozdílné zákony, podle nichž musí výrobci poskytovat delší pozáruční podporu. Pokud jste vlastníkem některého ze zmíněných produktů, především pak původního iPhonu, stále se u nás můžete obrátit na autorizované prodejce. Ti povětšinou s opravami nemají problém – kupodivu zde Apple podmínky nediktuje.

Jen pro připomenutí a srovnání s nejnovějším iPhonem 5 – první jablečný telefon měl operační paměť s kapacitou 128 MB, displej s rozlišením 320 × 480 px, 8GB interní úložiště a poslední oficiálně podporovaná verze iPhone OS byla 3.1.3.

Zdroj: 9to5Mac.com