Hlavní navigace

Názor k článku První laptopy s Windows a procesory ARM můžeme očekávat v posledním čtvrtletí od tynyt - Maudite, dneska jsi měl po ránu ruku v...

  • 21. 4. 2017 21:08

    tynyt

    Maudite, dneska jsi měl po ránu ruku v nočníku, co? ;-)
    ARM Windows jsou krásný vlhký sen, který jaksi nemá oporu v dosavadních výsledcích platformy Windows10/UWP.

    Čistě technicky: komu stačí zařízení na internet, ten si už ARM-powered kousek koupil (Android, Apple) a nemusí čekat na z tohoto ohledu bezvýznamné modely s Windows. Emulace, byť by byla sebedokonalejší, nikdy nemůže zvládnout provádět nenativní kód stejně rychle a kvalitně, jako to dělá (nadto objektivně daleko výkonnější) nativní procesor. Viz Apple a jeho přechody MC68k -> PPC a PPC->x86 -- vždy šlo o přechod a emulaci architektury ŘÁDOVĚ SLABŠÍ, ne naopak, a přesto s tím byly docela problémy. A ty se tu snažíš namluvit publiku, že Nadellovský MS, kvalitativně rozkotaný tak, že není schopen dodat na trh alespoň rámcově funkční a dokončené Windows 10, má v rukávu "eso" s nápisem "dokonalá emulace?" PCHE!

    Navíc, kdyby to co tvrdíš byla pravda, Intel by právě urputně kutil nástupce Atomů, aby mohl konkurovat na poli laciných a nevýkonných CPU (adekvátních ke chcípáčkům od ARMu), nikoli HEDT modely. Někdy je prostě přání otcem myšlenky, že? ;-)