Hlavní navigace

První notebook s AMD Neo

Sdílet

Zdroj: Redakce

Úspornou platformu už představil Intel s Atomem, Nvidia jej funkčně povýšila vlastní čipsetem na Ion a pozadu nezůstala ani VIA Trinity. Čtvrtým do party je AMD Yukon. O posledním jmenovaném se už šeptá více než půl roku, ale až na letošním veletrhu CES 2009 bude představen finální produkt. Nová platforma Yukon nemá primárně konkurovat Intel Atomu, který se používá u nejmenších notebooků s úhlopříčkami 7-10 palců, ale nabídne levné řešení do vyššího segmentu trhu. Více informací a podrobné specifikace najdete v novince Lukáše Fialy. Prvním využitím AMD Yukon se pyšní ultramobilní notebook (ne netbook) HP Pavilion dv2.

Základem budiž deska s čipovou sadu AMD M690T, která obsahuje IGP ATI X1270, která se od známějšího X1250 liší použitím dedikované paměti (side-port). Použit však pravděpodobně bude mobilní Radeon HD 3410 s podporou Dx 10.1, UVD, HDMI a jiných technologií. Osazenému procesoru AMD Athlon Neo MV-40 s taktem 1,6 GHz bude asistovat až 4 GB paměti (pouze jeden paměťový slot). Úložný prostor zajistí až 500GB disk (v základu 160 GB).

Na úspoře energie se podepíše i LED podsvícení 12,1" displeje s úhlopříčkou 1280 x 800 bodů. V základu bude i externí 8rychlostní DVD vypalovačka, volitelně i Blu-ray mechanika. A co by to bylo za mobilní zařízení bez Bluetooth a sítě 802.11n. Akumulátor (6článkový) by měl notebook udržet při životu až 4 hodiny. Tělo je vyrobeno z magnézia, na šířku má notebook 3,3 cm a ruce se nepronese díky hmotnosti 1,7 kg. Barevné provedení budou espresso (černá) a moonlight (bílá).

KL24

Nový Pavilion bude dostupný v dubnu za cenu 699 USD. Pro více fotek a videí doporučuji shlédnout Notebooks.com.

Zdroje: TC Magazine, Cnet

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku