Hlavní navigace

První notebooky se Snapdragon X Plus se ukazují. Asus představil hned dva nové modely s Copilot+ PC

Sdílet

Dvojice notebooků vybavená novým čipem Snapdragon X Plus je cenově dostupnější, a představuje tak výhodnější vstup do světa umělé inteligence a Copilot+ PC.

Asus rozšiřuje portfolio svých počítačů Copilot+ PC o dvojici nových modelů. Jedná se konkrétně o ultralehký Asus Vivobook S 15 a Asus ProArt PZ13, všestranné zařízení s odnímatelným displejem. Oba notebooky jako první v portfoliu Asusu využívají nově vylepšený chipset Snapdragon X Plus, který výrazně vylepšuje jednovláknový boost.

Oba notebooky byly představeny na letošní konferenci Asusu na veletrhu IFA, jejíž celý záznam je možné zhlédnout na oficiálním youtubovém kanálu Asusu. Modernější Snapdragon X Plus procesor s architekturou Oryon má oproti svému červnovém předchůdci pouze 8 jader, jeho největším lákadlem je nižší cena společně s vysokým jednojádrovým výkonem a AI výpočetní výkon 45 TOPS NPU.

ARM konečně ohrozí x86 v levných noteboocích: Nové Snapdragony X Plus dostaly vysoké turbo Přečtěte si také:

ARM konečně ohrozí x86 v levných noteboocích: Nové Snapdragony X Plus dostaly vysoké turbo


Lehké, kompaktní AI notebooky pro každého

První z dvojice představených notebooků Asus Vivobook S 15 zapadá do rodiny celokovovým tělem s působivou tloušťkou 1,47 cm, minimalistickým zpracováním a hmotností 1,4 kg. Doménou tohoto ultrabooku je 15,6" OLED displej s 3K rozlišením, 120Hz obnovovací frekvencí a 100% DCI-P3 gamutem.

Vzhledem k přítomnosti Copilot+ PC dostává notebook ono „nové“ tlačítko pro spuštění Copilota a všech AI nástrojů spojených s Copilot+ PC, včetně aplikace StoryCube pro správu a automatické uspořádání fotografií a videí.

Asus Vivobook S 15

Asus Vivobook S 15

Autor: Asus

Druhý představený notebook Asus ProArt PZ13 nabízí ještě kompaktnější tělo s tloušťkou 9 mm a hmotností asi 850 gramů. Tento model je určen primárně pro digitální tvůrce a kreativce, kteří chtějí odolné zařízení s Copilot+ PC na cesty. Mimo všudypřítomnou AI nejvíce notebook láká na 13,3" OLED panel s poměrem stran 16:10, jasem až 500 nitů a 100% DCI-P3 gamutem.

MMF24

Další výhoda ProArt PZ13 spočívá v odpojitelné klávesnici a možnosti dokoupení stylusu Asus Pen, čímž můžete zařízení rychle proměnit například v grafický tablet. Notebook nabízí zvýšenou odolnost IP52 a 70Wh baterií slibující výdrž až 21 hodin.

Asus ProArt PZ13

Asus ProArt PZ13

Autor: Asus

Ceny jsou překvapivě přívětivé

Oba modely je už nyní možné předobjednat. Asus Vivobook S 15 s procesorem Snapdragon X Plus je už nyní možné předobjednat na tamních e-shopech za cenu 25 490 Kč. Asus ProArt PZ13 s odpojitelnou klávesnicí vás pak v případě zájmu vyjde na 35 990 Kč. E-shop Alza hlásí dostupnost modelu ProArt PZ13 už za pár dní 9. září, v případě levnějšího Vivobooku S 15 je předběžná dostupnost hlášena na říjen letošního roku.