Hlavní navigace

První obrázky Firefoxu pro Metro. Prohlížeč vypadá podobně jako na Androidu

4. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud byste se podívali do orientačních plánů pro vývoj Firefoxu, zjistili byste, že ve druhém čtvrtletí by měla Mozilla mít v rukou funkční prototyp prohlížeče nové generace. Firefox pro Metro bude odlišným produktem, který známe dnes. Z našeho pohledu je důležité, že v dotykovém prostředí Windows 8 vypadají aplikace úplně jinak. Jestli vás zajímá, jak si Mozilla aktuálně stojí, máte jedinečnou příležitost se podívat na několik málo obrázků, které ukazují postup vývojářů.

 

Na blogu jednoho z tvůrců se spolu se snímky objevilo pár informací, které naznačují, že některé specifické funkce už prohlížeč obsahuje. Cizí mu již není režim postranního panelu, do něhož můžete běžící aplikace přepnout. Můžete také vybírat soubory k otevření či k uložení, a sice skrze prostředí postavené na HTML. Také hledání z Windows 8 si proklestilo cestu do nového Firefoxu, takže můžete použít Šém z libovolné obrazovky, klidně z desktopu. Pakliže zadáte adresu, otevře se prohlížeč a zahájí načítání, v případě vyhledávání se zase otevře výchozí vyhledávač. Stejně tak můžete prostřednictvím Šému sdílet obsah, poslat jej lze například přes e-mail nebo do sociálních sítí.

Prohlížeč jinak umí běžné věci jako otevírat panely nebo ukládat záložky. V tuto chvíli výrazně ovšem připomíná Firefox pro Android. To se samozřejmě časem změní, nyní má vývojový tým na starosti patrně důležitější věci.

První obrázky Firefoxu pro Metro

První obrázky Firefoxu pro Metro

První obrázky Firefoxu pro Metro

 

První obrázky Firefoxu pro Metro

Zdroj: Brian R. Bondy via Neowin