Hlavní navigace

První sedmipalcový tablet s Windows 8.1, který běží na novém Atomu [Computex]

7. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí představil osmipalcový tablet Iconia W3 s Windows 8 Acer. Uvolněním podmínek však Microsoft dal vzniknout i tabletům s úhlopříčkou 7“. Jeden takový byl k vidění na Computexu. Na svědomí jej má Inventec (ODM výrobce) a kromě úhlopříčky zaujme i použitým procesorem a systémem Windows 8.1. Tento model se do prodeje nedostane, slouží pouze pro demonstraci použitých novinek.

Tablet Inventec
Tablet Inventec

Tablet běží na čtyřjádrovém Atomu s frekvencí 1,6 GHz, nejedná se však o tradiční Clover Trail (Z2560), který najdete v některých současných tabletech (Asus Fonepad), ale o nový Bay Trail. Ten by měl být pro koncové uživatele dostupný v nových modelech ve třetím čtvrtletí letošního roku. Kromě toho nabízí demonstrovaný model 2 GB operační paměti a 64GB nebo 128GB interní disk typu SSD. Displej má rozlišení 1280 × 720 a použitý panel je typu IPS. Přítomný je slot pro microSD kartu, přední i zadní fotoaparát a Wi-Fi ve specifikacích 802.11 b/g/n. O napájení se stará akumulátor s kapacitou 2400 mAh, který zvládne 3,5 hodiny přehrávání videa.

Na videu zatím běží s poslední verzí Windows 8 (build 9200), je však jistý upgrade na 8.1. Která značka se tohoto modelu ujme a vydá jej pod svým jménem, nevíme. Jeho konečná cena by však mohla být pod 350 USD.

Zdroj: Mobile-Geeks.de