Hlavní navigace

PSN zůstane vypnutá zřejmě až do konce května, Sony už čelí žalobám

10. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sítě PSN a Qriocity od Sony jsou stále offline a možná tak zůstanou až do konce května. Japonská firma stále vyšetřuje příčiny velkého útoku, při kterém bylo kompromitováno asi 77 milionů účtů.

Sony vypnula obě sítě 20. dubna, když zjistila únik dat. Slíbila, že po bezpečnostním auditu budou online služby znovu zprovozněny nejspíš 3. května. Dnes máme 10. a podle zahraničních indicií to vypadá, že zůstanou vypnuté až do 31. Sony stále hledá cestu, jakým se útočníci do jejích systémů dostali a po jakých datech „šli“. Firma přitom obviňuje skupinu Anonymous, která se ale od útoku distancovala.

Proti Sony jsou už vedeny minimálně dvě žaloby. Jedna ze stran požaduje odškodnění ve výši jedné miliardy dolarů. Jestli bude úspěšná, nedokážu odhadnout. Ale žaluje je 21letá Kanaďanka – kuráž ji nechybí, ale na to se u soudu nehraje. Ale na Sony teď mají pifku všichni. Hráči nemohou hrát (online) a byly ukradeny jejich osobní údaje. Na kobereček si zástupce firmy pozval americký Kongres. Radost tak mají pouze právníci.

KL24

Analytici se domnívají, že Sony kvůli případu ztratí 1,25–1,6 miliardy dolarů. Aby toho nebylo málo, podobný útok zasáhl i divizi Sony Online Entertainment.

Zdroj: Bit-Tech

Byl pro vás článek přínosný?