Hlavní navigace

Publero 2.0 pro Android. Čtení časopisů je konečně rychlejší a pohodlnější

26. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

E-trafika Publero je u nás nejjednodušším způsobem, jak číst opravdu velké množství českých časopisů a novin. Všechno na jednom místě, s jednou peněženkou a pro více platforem současně. Webová verze je fajn, aplikaci pro iPad jsme také pochválili, ale čtečka pro Android byla tak špatná, že mi jí bylo líto recenzovat. Dobře o tom svědčí hodnocení na Google Play (1,8/5) a spousta negativních komentářů. Obsah jste číst mohli, ale plusové body si zasloužila snad jen ona bohatá nabídka titulů.

Publero 2.0.2 beta pro Android
Publero 2.0.2 beta pro Android
 

Publero se poučilo a pracuje na nové aplikaci úplně od píky. Zatím si můžete stáhnout pouze betaverzi Publera 2.0.2, ale už i tak je výrazným krokem vpřed. Zástupci elektronické trafiky nám nesdělili přesný seznam změn, ale při používání jsem jich několik objevil sám.

Publero 2.0.2 beta pro Android Publero 2.0.2 beta pro Android Publero 2.0.2 beta pro Android Publero 2.0.2 beta pro Android Publero 2.0.2 beta pro Android

Publero 2 má novou ikonku, ale především nový vzhled aplikace. Už nevyžaduje Adobe Air a je subjektivně o hodně rychlejší. To se týká jednak samotného vykreslování, ale třeba i stahování. Dříve bylo možné stahovat jen jeden soubor současně, teď už jich můžete tahat více najednou. Velké soubory se už „neinstalují“ z nějakých tří podivných balíků, ale prostě se stáhne titul a můžete jej číst. Předchozí stahování sestávalo z více kroků. 

Kromě rychlejšího běhu jsem si na tabletu Acer A500 všiml i hezčího vykreslování. Písmena už nějsou takovou chlupatá, ale pěkně ostrá při jakémkoliv přiblížení.

V nabídce přibylo vyhledávání titulů, ale přímo v obsahu zatím Publero hledat neumí. Čtečka už má pouze jedinou knihovnu, žádnou online a lokální knihovničku zvlášť. Zároveň se ale ztratila možnost číst tituly přímo z webu, vždy se musí stáhnout. Oproti iPadu navíc nelze nakupovat přímo z aplikace, ale musíte tak učinit na webu. To jsou ale možná jen dočasné problémy betaverze.

MMF24

 

Skrz Publero můžete číst také tituly našeho vydavatelství Extra Publishing. Jsou to vědecko-populární časopisy 100+1 zahraniční zajímavostTajemství vesmíruSvět obrazem, případně počítačové Extra PC a Nejlepší PC rady a návody.