Hlavní navigace

Pubtran nabízí přesnější data a poradí konkrétní vagón metra

15. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mobilní aplikace Pubtran patří k nejlepším vyhledávacím nástrojům pro cestování MHD. Nesmí chybět v žádném přehledu doporučených aplikací a jejím vlastníkem je už rok a půl český Seznam, který jej koupil od tvůrce Františka Hejla.

Včera jsem si při návratu z Prahy po vyhledání spojení všiml nakreslených vagonů metra a dnes se o tom můžete dočíst na blogu Seznamu. Novou funkcí je totiž doporučení konkrétního vozu, z nějž to budete mít nejblíže k požadovanému východu. Takový vagon je v aplikaci označen jinou barvou.

V tomto případě vlezte do prvního, nebo do posledního vozu

Druhou novinkou jsou přesnější jízdní řády, respektive časy odjezdů. Pubtran přebíral data od společnosti Chaps, ale teď je bere přímo od zdroje, tedy jednotlivých integrovaných dopravních systémů. Pubtran podle Seznamu denně používají desítky tisíc uživatelů (včetně autora novinky).

Pubtran pro Android stáhnete po kliknutí na obrázek

Jako doplněk k Pubtranu je dobré alespoň v Brně používat ještě aplikaci Iris, která na mapě zobrazuje aktuální polohy všech vozidel MHD, a přesně tak vidíte i jednotlivá zpoždění.

zdroj: Seznam blog

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.