Hlavní navigace

Půjčovna YouTube přinese 500 filmů od Paramount Pictures. Češi mají smůlu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Videopůjčovna fungující pod YouTube a Google Play se obohatila o archiv dalšího velkého studia. Paramount Pictures dodají asi pětistovku filmů. Samozřejmě ke vzteku lidí mimo Ameriku, protože pouze tam půjčovna funguje plnohodnotně.

Filmy Paramountu totiž figurují jen v USA a Kanadě. Ve zbytku světa nikoliv, i když už v mnohých zemích půjčovna byla také spuštěna. Viz Dostupnost Google Play je zatím tristní. Brzy by se to mohlo změnit.

YouTube

Paramount letos slaví 100. výročí a za tu dobu studio vyprodukovalo více než 500 filmů, takže výběr bude omezený jen na ty nejdůležitější snímky.

V půjčovnách Googlu jich už najdeme necelých 9000. Důležitý zlom nastal loni, když se připojily katalogy Warners Bros, Sony Pictures a Universal Pictures. Později přibyla i produkční společnost Walt Disney. V YouTube Rental / Google Play ještě najdeme snímky více než deseti menších studií. Prakticky už chybí jen 20th Century Fox.

Na aktuální novince je zajímavé, že vlastník Paramountu, společnost Viacom, se s YouTube už léta hádá o miliardové částky kvůli údajnému porušování práv na YouTube. Dohoda o poskytování obsahu se tak ze začátku zdala jako nereálná.

Zdroj: YouTube