Hlavní navigace

Původní Xbox One končí. Microsoft už prodává jen model S a X

28. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Web IGN si všiml, že britská i americká pobočka Microsoftu ukončily prodej konzole Xbox One. Totéž platí pro tu českou. Výroba konzole skončila již před několika měsíci, takže firma i obchodní partneři jen doprodávali dříve vyrobené kusy.

O žádné velké překvapení nejde. Původní konzole pochází z roku 2013 a její náhradou je loňský model Xbox One S. Ten za prakticky totožnou cenu nabídl o 40 % menší tělo s integrovaným zdrojem, lehce výkonnějším hardwarem a podporou HDR ve hrách i filmech. Navíc přehraje Ultra HD Blu-ray, obsahuje jedno přední USB a má nový gamepad s protiskluzovým gripem a dvojnásobným dosahem.

Eskový model doplní ještě Xbox One X, který přijde 7. listopadu a bude stát 13 500 Kč. Půjde o nejvýkonnější současnou konzoli. S novým hardwarem bude Xbox schopný rozjet hry v rozlišení 4K a 60 snímcích za sekundu.

MMF24

Microsoft potvrdil, že jeho předobjednávky byly nejúspěšnější v historii, žádnými čísly toto tvrzení ale nepodložil. Pomyslný souboj o krále stávající generace konzolí však Microsoft prohrává. Celkově prodal 30 milionů Xboxů One, Sony už prodalo přes 60 milionů PlayStationů 4.