Hlavní navigace

Quick Calendar: užitečný výrobce pozadí pro iPhone a iPod Touch

5. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikace Quick Calendar není ničím jiným, než výrobcem tapet, pozadí. Od čtvrté verze iOS je možné nastavit pozadí dvojí: pod ikonami, tedy v aktivním režimu, nebo pod uzamčenou obrazovkou, tedy v pohotovostním režimu. Quick Calendar umí velmi efektně dostat na vámi zvolené bitmapové obrázky kalendář. Ačkoli jde pouze o statická vylepšení, je to lepší, než nic.
 
Výroba pozadí během deseti sekund
 
Spusťte aplikaci a pomocí dvou horních tlačítek zvolte počet měsíců (na displej je možné dostat až půl roku) a vyberte layout, kterého se má Quick Calendar při montáži držet.

Quick Calendar 01 Quick Calendar 02 Quick Calendar 03

V druhém kroku doporučuji pomocí prostřední spodní ikony skočit do nastavení (Settings) a nastavit jazyk, zobrazování svátků, rozhodně zapnout zobrazení nového týdne počínaje pondělkem (implicitně neděle) ad. Spodním tlačítkem s názvem Library vyberete pozadí (grafiku), kterou má Quick Calendar použít. V tento moment není třeba obrázek umísťovat, klepněte pouze na tlačítko Choose.

Quick Calendar 04 Quick Calendar 05 Quick Calendar 06 

Jakmile se vámi zvolený obrázek ukáže pod kalendářem, máte možnost tento umístit, zvětšit, změnšit (pro tzv. pinch standardně táhnete dvěma prsty od sebe, popř. k sobě). Jste-li s umístěním obrázku spokojeni, klepněte na tlačítko Preview.

Quick Calendar 07 Quick Calendar 08 Quick Calendar 09

KL24

V tento moment je nutné tuto obrazovku přefotit, tedy pořídit screenshot (současně na iPhonu/iPodu stiskněte spodní i horní tlačítko). Hotovo! Nyní jen přejděte do galerie fotografií, vyberte vámi vytvořené pozadí a nastavte jej pomocí Use as Wallpaper a poté Set Lock Screen.
 
Ačkoliv není tento způsob úpravy pozadí obrazovky úplně ideální (protože jde o pasivní bitmapu), přesto se nám líbí. Alespoň dává obrazovka zamčeného iPhnonu větší smysl, může nést jistou užitečnou informaci. Použití necháme na vašem uvážení.
 
Budete-li chtít, pošlete níže do komentářů odkazy na vaše díla a podělte se s ostatními uživateli a čtenáři.

app store

Byl pro vás článek přínosný?