Hlavní navigace

Raboo: tablet a čtečka e-knih v jednom

25. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový tablet od Panasonicu s názvem Raboo, který lze zároveň považovat za čtečku elektronických knih, bude brzy dostupný, zatím však pouze na japonském trhu.

Měli jsme možnost vidět několik tabletů, které aspirují na to být silnými multimediálními stroji, anebo permanentně připojenými zařízeními. Existuje však poměrně málo tabletů, které by byly hybridem mezi tabletem a čtečkou elektronických knih. Jedním z nich je čtečka elektronických knih pracující na operačním systému Android: NookColor, Barnes & Noble však tento přístroj nenazývá tabletem. Když Panasonic ohlásil nový přístroj Raboo, je nasnadě, že musel přemýšlet také o zaměření na určitý zákaznický segment.

Dalo by se říci, že Raboo je přímočaré zařízení, kromě toho, že stahuje obsah z Rakuten Books - což je japonská společnost, která nabízí pro stažení kolem 10 000 elektronických knih.

Raboo je poháněn dvoujádrovým procesorem, je vybaven s 8 GB interní paměti a 7palcovým LCD displejem s podporou pro nativní rozlišení 1024 × 600 pixelů. Přichází také s microSDHC/SDHC slotem, USB portem, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 + EDR, 1,3 MPx webkamerou, reproduktory a operačním systémem Android 2.2 Froyo. Toto 400gramové zařízení je provedeno v rozměrech 206 × 133 × 13,9 mm.

Panasonic Raboo

Raboo je vybaven poměrně málo vlastnostmi, které jsou typické pro čtečky elektronických knih. Výdrž při běhu na baterii činí pouze 6 až 10 hodin, zatímco většina čteček e-knih vydrží mnohem déle. Není zde displej typický pro eBooky ani podpora elektronického inkoustu, tak jak je známe.

KL24

Tablet Raboo bude uvedený v Japonsku 10.srpna tohoto roku, datum celosvětového vydání zatím nebylo potvrzeno.

Zdroj: notebookcheck.net

Byl pro vás článek přínosný?