Hlavní navigace

Radeon HD 4870 na Vánoce zlevní

28. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

O uvedení Big Bang II ovladačů společností Nvidia jsme vás již informovali, reakce z tábora červených (mluvíme-li o firmě, tak už spíše také zelených) na sebe nenechala dlouho čekat. Právě dnes totiž AMD oznámilo zlevnění svého nejvýkonnějšího jednočipového řešení o celých $20 (přičemž pro nás Evropany to znamená slevu o €15), což by se mělo promítnout do koncových cen někdy okolo Vánoc, tedy za necelý měsíc.

Gigabyte Radeon HD 4870

AMD se tímto snížením ceny snaží lépe konkurovat GeForce GTX 260 s 216 stream procesory, která právě pomocí série ovladačů 180.xx (alias Big Bang II) Radeon HD 4870 mnohdy nepříjemně překonává (viz poslední test u nás na ExtraHardware.cz). Toto však není jediný důvod tohoto zlevnění. Kuloární informace hovoří o připravované hře Mirror's Edge jako o hře, která představí fyzikální engine PhysX jako žádná jiná hra předtím a AMD se možná obává této marketingové výhody Nvidie natolik, že jde s cenou dolů.

MMF24

Ti z vás, kteří uvažují nad koupí Radeonu HD 4870, jsou jistě spokojeni se slevou, kterou si pro vás AMD přichystalo. Mně nezbývá než vám doporučit posečkat s nákupem ještě pár týdnů, dokud se ona sleva nepromítne do koncových sum za HD 4870 (nicméně například eshop Alfacomp.cz pružně na tuto slevu zareagoval již dnes a mnohé z jeho HD 4870 mají u sebe zaznačeno klesání ceny). Díky konkurenčnímu prostředí jsme to opět my, zákazníci, kteří se smějeme naposledy.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku