Hlavní navigace

Názor k článku Radeon RX 6700 10 GB přece jen bude, vyjde už příští týden. Jen ta cena by mohla být nižší od Saruman - heh, také jsem u ní v hlavním PC...

  • 3. 6. 2022 3:19

    Saruman (neregistrovaný)

    heh, také jsem u ní v hlavním PC skončil. Radeonky ve střední třídě byly cenově těžce přepálené a 10GB i na 4K pořád stačí. Jistě, větší by byla lepší ale aktuálně to ještě dlouho pálit nebude. Jediné co mě v té cenové i výkonové konkurenční průměrnosti dokázalo překvapit byla RX 6600 - co ta dovede na fHD je super, zvlášť když jsem ji sehnal před měsícem za 9,5Kk. 6500XT AMD zazdili pouze 4 linkami pcie a NV škoda mluvit. Nekoukám už jen na počet SP a velikost VRAM, to už jsem poučený minimálně z dob 8GB Hawaii/Grenada grafik. Nejsmutnější bylo že když se ta velká videopaměť začla intenzivněji používat tak zařízli softwarovou podporu. Naštěstí jsem za krize výhodně RX 390 8GB prodal, těsně než zrušili podporu. Aktuálně se dá těžko kupit něco co by se nedalo označit jako šedivý průměr v porovnání s konkurencí a někdy jsou to vyloženě podrazy na méně znalé.
    P.S: tu 3080 mám od Gainward, v průběhu let se mi tato značka osvědčila hlavně co se do tichosti chodu osvědčila, chlazení nejde po skocích ale reguluje se plynule a obvykle nižší otáčky a kvalita chlazení také výtěčná i proti Asus.