Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Radeon RX Vega 64 je v obchodech, s výkonem okolo GTX 1080. Recenze chválí spíš Vegu 56. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 8. 2017 15:56

    Crha (neregistrovaný)

    Jistojistě určitě každý čeká na vyjádření guru IT pana Jaroslava Crhy, a já na takový článek čekal, tak nebudu zdržovat a pojďme na to:

    Čekal jsem na dobu, kdy i věhlasní obránci AMD klesnou na dno, nasypou si popel na hlavu a konečně uznají že to FAIL. Proč? Naschvál, abych mohl všem ukázat jak pokřivenou duši mají, jak se jim nedá věřit. Ještě před dvěma týdny psali jak je potřeba s výkonem počkat na oficiální uvedení herních karet...
    ...a tak vyjadřuji údiv, že opravdu je to zlomilo a pod tíhou argumentů potvrzených vlastností nVidia karet uznali že to je " FAIL ". Přitom já velký CRHA pravím jen jedno už dlouhou dobu a to že MARKETING AMD JE FAIL! Vega sama o sobě je dobrá karta, která pro spoustu nás obyčejných pařanů je až příliš dobrá s funkcema, který nevyužijeme. Domnívám se, že plná podpora DX12 zajistí opravdu menší pokles FPS než u nVidie. Plná podpora DX12 navíc zajistí spoustu navazujících funkcí, které třeba ještě ani nespatřili světlo světa. Vega se hodí pro vývojáře, pro práci s grafikou, pro člověka který ji využiji v profesionální i poloprofesionální sféře určitě to bude výkoná karta pro renderování nějakých výpočetních grafik možná i CAD systémů v průmyslu kde 400W nic neznamená.
    FAIL je hype, že to bude lepší než 1008sátka, FAIL je marketing, který nepracuje se svými zákazníky, FAIL je neuvedení nečistokrevné herní varianty osekané o zbytečné fíčury. Ale za vším hledej marketing.

    Tuhle při servisní prohlídce tiskárny Xerox, tady byl technik, pobavili jsme se a vyměnili zkušenosti. Člověk co to dělá celý život a ví kam má šáhnout a já mu ukázal co na té tiskárně tisknu a co z toho leze a řekli jsme si své, já byl spokojený a on také. No a pak za nějaký čas ani nevím proč, se tady objevil markeťák a prohlásil o té tiskárně že to je to nejhorší co prodávají, že to je naprostou hloupá a pitomá tiskárna se špatným podáním barev a nevím co ještě. Já jsem na něho koukal a pak jsem mu důrazně a neoblomě řekl, že tomu absolutně nerozumí, že za ty peníze je to nejluxusnější záležitost co se dá sehnat, že jsem s ní naprosto spokojený a nevyměnil bych ji za nic na světě. On na mě koukal a já pochopil, že to je markeťák naprosto odtržený od reality, žijící ve světě tiskáren kdy žlutá na tiskárně za 70tisíc není tak žlutá jako z tiskárny za 500tisíc.
    A stejně tak koduri, nejspíš chtěl vyhovět ultra fanouškům a nacpat na tu kartu všechny špecinky a technologie a výkon neřešil. Ono totiž pokud se někdo spokojí s 60FPS a lockne to na této frekvenci tak i karta bude potřebovat menší příkon. A vtomto duchu možná implenetoval Koduri ty serepatičky.
    Takže ne, Vega samotná není Fail, je to prostě další HiTech karta (neplést s highendem), která není určena pro masy tak jako Fury, FuryX a nebo ProDuo.
    Fail je prezentovat tyto karty jako konkurentky gtx1070 a gtx1080, nemá to cenu, každé míří na jiný trh.
    Ano také tomu nerozumím proč AMD a Koduri jde touhle cestou, místo toho aby nasadili opravdu nějaký těžký kalibr a urvali alespoň kousek hráčů pro sebe. Nevím to a jen mě napadají konspirace, protože mi to přijde jako čiré bláznovství, jako řízená sebedestrukce. Napřed si musím zajistit stabilní příjmy z nějakých klasických masových karet a pak teprve mám čas a peníze se věnovat okrajovým záležitostem a špecinkám. Prakticky AMD může být jenom ráda že vznikla nějaká kryptoměna, protože když navrhovali Vegu, tak o kryptománii ještě vůbec nikdo nevěděl. Ta se rozhořela až letos, kdy už první Vegy byly venku.

    Moudro na konec:
    Kdyby Koduri řekl NAROVINU hned v prosinci 2017, co chystá, že to bude Hi-tech karta a nesrovnával ji s gtx1080, domnívám se, že by bylo míň nasraných lidí na AMD, než je tomu teď.