Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Radeon RX Vega 64 je v obchodech, s výkonem okolo GTX 1080. Recenze chválí spíš Vegu 56. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 15. 8. 2017 17:51

    JirkaK

    Proč by NV měla být bržděná AMD? To není pečení rohlíků kdy uválím těsto hodím do trouby a za chvíli je hotovo. Vývoj čipu trva i roky, k tomu samo nejde jen o samotný čip ale celé to kolem, a drivery jsou to poslední, ale různé SDK pro vývojáře, případně celé platformy s komplexní dokumentací atd. To celé stojí ranec peněz a času a čip je jen jedna kostička do mozaiky.

    Nicméně právě proto že v tom je ten ranec peněz, tak NV potřebuje tuhle srandu financovat. A to může jen tehdy když bude prodávat. Jenže komu má prodávat staré produkty, které si lidi už koupili? Musí vydat nové produkty a to s takovými parametry aby přesvědčila vlastníky předchozích produktů ke koupi nových.

    Prostě nejde prodat jednou a konec... potřebujete zákazníky co nakupují pravidelně, jen tak ten kolotoč udržíte v chodu.